Opstalverzekering

De Vereniging van Eigenaren moet een opstalverzekering sluiten voor het gehele gebouw. Er zijn verschillende verzekeraars die een speciale VVE verzekering kennen. In dat pakket worden dan de verschillende, voor een VVE belangrijke, verzekeringen ondergebracht. Het is overigens niet altijd voordelig om alles bij 1 verzekeraar onder te brengen.

Gebruik van de appartementen

Voor de premie is belangrijk welk risico er door de verzekeraar gelopen wordt. Het is daarom van belang dat de verzekeraar weet wat er in de appartementen plaats vindt. Als alle appartementen alleen een woonbestemming hebben, is het risico en dus ook de premie lager dan dat er op de begane grond ook een winkel zit of een restaurant. Daarnaast is ook van belang of er bijvoorbeeld voor korte vakantieperiodes verhuur gaat plaatsvinden via bijvoorbeeld AirBnB. Dit wil de verzekeraar graag weten.

Voorwaardenvergelijking

Belangrijk voor iedere verzekering is natuurlijk de dekking. Wanneer wordt er wel uitgekeerd en wat valt niet onder de dekking. Dit staat in de polisvoorwaarden. Het doorgronden hiervan is altijd lastig. We hebben een vergelijking gemaakt van de voorwaarden van verschillende verzekeraars, ook partijen waarmee we geen zaken doen. Dit hebben we in het onderstaande document letterlijk naast elkaar gezet.

• Voorwaardenvergelijking Opstalverzekeringen

Wij bellen u

 UW GEGEVENS: