CZ

Voor de ZZP'er en of eigenaar/medewerker van het MKB heeft CZ zeer interessante zorgverzekeringen. Buiten dat er gekozen kan worden voor twee natura varianten en uiteraard de restitutieverzekering kan de ZZP'er kiezen voor een verzekering met een collectieve dekking of een met een individuele dekking met daarbij een aantal speciaal op de ZZP'er afgestemde diensten. Op beide regelingen wordt een collectiviteitskorting gegeven, die wel verschillend is per regeling.

Collectieve dekking voor de ZZP'er en het MKB

Unieke kenmerken van de collectieve verzekering:

 • Korting 7% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende verzekeringen.
 • Extra ruime vergoedingen voor fysiotherapie
 • Tot 22 jaar 100% vergoeding van een beugel, vanaf 22 jaar 80% met een maximum van € 2045,-
 • Berekenen en aanvragen van de Collectieve zorgverzekering kan hier.
  Voor een bedrijf met meer dan vijf medewerkers maken we een subnummer aan, hiervoor hebben we een apart aanvraagformulier nodig dat we graag toesturen.

Individuele dekking speciaal voor de ZZP'er

Wat biedt de ZZP Zorgverzekering?

 • Korting 7% op de basisverzekering en 8% op de aanvullende verzekeringen
 • ZZP Zorgcoach: helpt je sneller weer aan de slag. CZ begrijpt dat je je als zzp’er niet kan permitteren om lang ziek te zijn. Daarom kunnen zzp’ers terecht bij hun persoonlijke ZZP Zorgcoach. De zorgcoach helpt hen in veel gevallen om snel weer aan de slag te gaan als ze ziek zijn en zorg nodig hebben. Door de inzet van de ZZP Zorgcoach wordt in de helft van alle gevallen de wachttijd of een zorgtraject gemiddeld met 18 dagen verkort. Ook voor allerlei andere vragen rondom zorg kunnen zzp’ers én meeverzekerde gezinsleden bij de ZZP Zorgcoach terecht.
 • ZZP Fitcheck: Inzicht in gezondheid en gezondheidsadvies Naast de hulp van de ZZP Zorgcoach kunnen zzp’ers kosteloos de ZZP Fit-Check doen. Deze geeft inzicht in hun gezondheid en praktische tips om gezond(er) te leven, om zo optimaal inzetbaar te blijven. Privacy is gewaarborgd. De ZZP Fit-Check wordt uitgevoerd door een onafhankelijk kennisinstituut. CZ krijgt de resultaten van de test niet te zien.
 • Berekenen en aanvragen van de ZZP verzekering kan hier, wel collectiviteitsnummer 4832558 bij de hand houden!.

De verschillen tussen de collectieve en de individuele dekking staan naast elkaar opde verschillenlijst van CZ.

Restitutie of Natura

CZ heeft een restitutiepolis (de "zorgkeuze"polis) , maar ook twee naturapolissen. CZ betaalt bij de restitutieverzekering maximaal het marktconforme tarief voor zorg, voor de naturaverzekeringen is dat echter lager. Je krijgt de zorg dan alleen volledig betaald als je die afneemt bij een aangesloten zorgverlener (huisarts, tandarts, ziekenhuis etc.). Veel zorgverleners hebben een contract met CZ afgesloten. De zorgverlener van je keuze kan aangeven of ze aangesloten zijn, maar je kunt er ook één uitzoeken met behulp van de "zorgzoeker".

Zorg-Bewust polis

Per 2013 heeft CZ een Zorg-Bewust polis. De kenmerken zijn de volgende:

 • Dit is een naturadekking,bij een niet gecontracteerde zorgverlener vergoedt deze polis toch nog 50% van het marktconforme tarief;
 • De basispremie is slechts € 94,21 (2016) per maand, inclusief collectiviteitkorting, de polis is voordeliger dan andere basisverzekeringen;
 • Alle communicatie gaat via Internet;
 • Er is een beperkte keuze in het vrijwillige eigen risico, namelijk € 0,- of € 500,-.

Aanvragen kan uiteraard via internet. De collectiviteitscode is 3734897.

Al een polis bij CZ?

Heb je al een polis bij CZ maar nog niet met de collectieve voordelen, dan kun je door deze brief te printen, in te vullen en ondertekend aan ons toe te sturen, bij voorkeur per mail, per de eerste van de volgende maand deelnemen.Premies 2016

Collectieve Basispremie's 2016

Restitutie Natura
Amersfoortse € 107,95 NVT
CZ € 102,95 € 97,60
CZ Bewust NVT € 94,21
Delta Lloyd € 98,90 NVT
ONVZ € 106,65 NVT
ONVZ ZZP/MKB € 101,15 NVT
Stad Holland € 102,00 NVT
VGZ via Turien € 102,56 € 97,16
Avero via Turien € 104,76 € 101,24

Uw polis vergelijken? Mail ons uw polis en wensen.

Wij bellen u

 UW GEGEVENS: